Tampon štampa - Štamparija Penda

Tampon štampa

Tampon štampa je savremena tehnika štampe na veoma širokom spektru reklamnog materijala (hemiske olovke, upaljači, privesci, bedževi, podmetači, notesi i sl ). Ova tehnika štampe se primenjuje za štampu predmeta od različitih materijala i oblika , sa veoma preciznim i finim nanosom boje. Tampon štampa je sve više zastupljena i svakodnevno se usavršava tampon štampanje na sve većem broju reklamnih artikala proizvedenih od različitih materijala.

Tampon štampa je tenika štampe koja funcioniše po principu prenosa boje uz pomoć silikonske tampon gume. Prvo se priprema tj željena slika gravira na kliše sa koga tampon prenosi boju uliveneu u gravirani deo na predmet koji se štampa.Prethodno se boja nanosi na kliše putem valjka koji je razvači preko istog, a u željenom delu za štampu boja ostaje u urezanom delu kliše kako bi je kasnije tampon mogao preuzeti na svoju površinu. Silikonski tampon prenosi boju sa klisea na željeni predmet u identicnom obliku koji je izgraviran na kliseu. Uz pomoc hemiskih sredstava kao sto su učvršćivači boju je moguće preneti na predmetima napravljenim od različitih materijala, plastika, drvo, metal i sl. Savitljivost i fleksibilnost silikonskog tampona omogućava da se u tampon štampom mogu brendirati tj štampati predmeti različitih oblika i veličina. Zahaljujući tome tampon štampa je danas veoma rasprostranjena i tražena tehnika štampe.

Tampon štampa svoju primenu našla je u štampi igrački , mobilnih telefona, kompijutera, auto delova, kućnim aparatima, ambalaži od plastike i siroko lepezi različitih proizvoda na kojima nije bilo moguće štampati u drugim tehnikama. Napretkom i rzvojom tampon štampe danas je moguće vršiti tampon štampu na šiokoj lepezi proizvoda nepravilnog oblika, zakrivljenih uglova, predmeta sa teksturom i izbočinama, i sl. Penda doo svakodnevno radi na unapređenju i usavršavanju rada na tampon štampi, tako da smo danas spremni da svim našim klijentima pružimo uslugu tampon štampe na jako visokom nivou kvaliteta.