Sito štampa - Štamparija Penda

Sito štampa

Sito štampa je veoma rasprostranjena tehnika štampe u savremeno doba. Sito štampa je jedna od najstarijih vrsta štampe , sa tehnološkim napretkom i sito štampa beleži veliki napredak.. Sito štampa je visokog kvaliteta i najčešće se koristi za aplikacije na tekstilu, papiru i plastici. Reklamne majice, reklamni kačketi, reklamne kese plastične, reklamne kese papirne, reklamni upaljači, vizitari, torbe i cegeri od eko materijala i sl).

Princip sito stampe je u direktnom nanosu boje na povrsinu materijala koja se stampa. Ovaj vid stampe je veoma pogodan jer je veoma lako primenjiv na ralicitim materijalima plastika, keramika, metal, papir,drvo i dr. Takodje veoma je pogodan iz razloga brzine i procedure nanosa boje,lake manipulacije sa predmetima koji se štampaju. Penda doo vam može ponuditi sito štampu u odličnom kvalitetu s veom brzim rokom izrade.Otisak u sito štampi dobija se po principu sito otiska na svili, poliesteru i najlonu, koje su zategnute na aluminiskom ramu a ranije na drvenom ramu. Boja u sito štampi se na predmet koje se štampa nanosi kroz deo svile koji propušta boju na sam predmet dok je ostali deo svile presvučen nepropusnom emulzijom . Danas je svila zamenjena veštačkim materijalima koji su razvijeni u toku tehnološkog procvata, međutim ta promena nije znatno uticala na kvalitet otiska koji se postiže u sito štampi. Tokom vremena u sito štampi razvilo se više oblika mašina za sito štampu , pa tako danas imamo vakum sto za sito štampu. Kod ovog oblika sito štampe predmet se postavlja na sto koji ima vakum i tako se predmet fiksira na stolu . Preko predmeta se preklopi ram sa sitom na koje se nanosi boja. Rotaciona sito štampa (karusel), princip je da postoji mogućnost sito štampe na rotirajućem stolu. Roto sito štampa je moderno urađena mašina koja omogućava rad na više radnih mesta i manipulaciju sa više boja. U ovoj tehncei sito štampe dobijaju se višebojni otisci na jednom predmetu. Danas je to tehnika sito štampe najzastupljenija u sito štampi na majicama kako bi se dobili kolorni printovi koji su sve popularniji. Ovim napretkom sito štampa je postala veoma zahvalana tehnika štampe i njene prednosti su, kvalitet i postojanost otiska, brzina štampe , štampa velikih tiraža sa istim kvalitetom otiska, naj naprednija tehnika štampe na tekstilu kao i velika primena štampe na mnogim drugim vrstama materijala. Naš tim se opredelio za sito štampu i svakodnevno radi na usavršavanju rada na ovoj veoma zahvalnoj tehnici. Cilj našeg tima je da vam dočaramo sve prednosti sito štampe i da vam omogućimo da i vi iskoriste prednosti sito štampe.

Razvojem tehnologije i digitalnih mašina sito štampa nije izgubila na značaju i potrebi. Danas se sve više proizvode mašine koje su kombinacija sito štampe i direktne digitalne štampe. Idealno se nadopunjuju ali i dalje je sito štampa po kvalitetu ispred digitalne štampe. Postojanost kvaliteta otiska i sito štampa zlatne boje su još uvek velika prednost.

SITO ŠTAMPA REKLAMNIH MATERIJALA

Sito štampa je neizostavan oblik štampe u industriji reklamnih materijala. Ovom tehnikom se štampa veliki broj reklamnih proizvoda od upaljača, majica, kačketa, dukserice, reklamni kišobrani, fascikle, rokovnici, privesci, nalepnice i drugo. Na primer ekskluzine vizit kartice na crnom papiru ili modnom papiru veće gramaže nemoguće je uraditi bez sito štampe.