Reklamne hemijske olovke - Štamparija Penda

Reklamne hemijske olovke

Reklamne hemijske olovke najrasprostranjeniji reklamni proizvod.

Prve olovke za pisanje zapravo su bila razna pera koja su se umakala u mastilo. Tokom vremena pero se sve više menjalo i pravilo od raznih vrsta. Potom na svim krajemima sveta se radilo na usavršavanju pa u sled toga dolazi se do prve olovke a vrlo brzo i do prve hemijske olovke. Pronalaskom hemijske olovke i uticajem sa svih strana danas imamo hemijsku olovku kakva jeste. Hemisjeke olovke su rasprostranjene širom sveta. Reklamne hemijske olovke danas se proizvode od plastike, metala, drveta i biorazgradivih materijala. Hemijse olovke u startu su najviše rađene od raznih metala. Razvojem tehnologije olovke su počele da se prave od plastike. Tako da danas najveći broj hemijskih olovaka je urađen od plastike. Uporedo sa hemijskim olovkama razvijala su se nalivpera i roler hemijske olovke. Danas imamo jeftine hemijske olovke za široku upotrebu pa sve do vrlo skupocenih penkala i nalivpera. Raspon cena je tako od samo par ceni do više stotina eura za komad.

Štampa hemijskih olovaka

Svi modeli reklamnih hemijskih olovka iz naše ponude su pogodni za brendiranje. Reklamne hemijske olovke kod nas brendiramo, tampon štampom, uv štampa i lasersko graviranje. Metalne hemijske olovke su pogodne za lasersko graviranje. Lasersko graviranje je tehnika brendiranja pomoću laserskog snopa. Važi tehniku markiranja koja je vrlo brza i precizana. Pogodna je za brzo markiranje velikog broja komada u kratkom roku. Velika prednost laserkog graviranja je što je aplikacija koja se izgravira postojana na olovci dok god je ona u upotrebi. Dodatna prednost je u tome što je moguće izgravirati samo jedan komad. U koliko klijent želi za poklon jednu olovku, penkalu ili nalivpero, onda je graviranje pravi način za brendiranje. Moguće je samo da se ugraviraju samo inicijali.

Tampon štampa i UV štampa hemijskih olovaka

Plastične hemijske olovke su najzastupljenije olovke na tržištu rekalmnih proizvoda. Plastične hemijske ovolke u našem pogonu najčešće štampamo tamon štampom ili uv štampom. U koliko je zadata aplikacija za štampu jednoj ili dve boje onda tu primenjujemo tampon štampu. Tampon štampa je pogodna za velike tiraže i jednostavne pripreme. Uv štampa hemijskih olovaka je pogodna kada se radi o aplikaciju u punom koloru. Takodje uv štampa je najmodernija tehnologija štampe i njene mogućnosti se još ispituju.