Ofset štampa reklamnog materijala

Offset štampa

Ofset štampa je najstari oblik štampe i proizvodima od papira. Kao najstari oblik i proces štampe ofset štampa je i pored razvoja drugih oblika štampe zadržala 80 % proizvodnje.

Ofset štampa je proces u kome se prvo snima priprema koja se štampa na filmove sa koji se kasnije ista prebacuje na ploče koje idu u mašinu za štampu. Otisak sa ploča prebacuje se na valjke koji na sebi nose boju koja se štampa na papiru. Papir koji se štampa ubacuje se u mašinu u tabacima isešenim na format koji je potreba za proizvod koji se štampa. Tehnikom ofset štampe radi se pomoću četri osnovne boje crna, magenta, žuta i cyan, iz ove četri boje dobija se kompletan klor i spektar boja koji je potreban za bilo koju štampu. U koliko ima potrebe za zlatnom ili srebrnom bojom one se u proces uvode kao peta boja. Ofset štampom se najčešće izrađuju proizvodi kao što su vizit karte, flajeri, brošure, katalozi, knjige, rokovnici, plakati, memorandumi, koverte, publikacije, papirne kese, kalendari i sl.

Ovaj oblik štampe koristi se za male i velike tiraže, a prilikom same proizvodnje brzina je velika i u isto vreme ne utiče na kvalitet. Ofset štampom se u istom kvalitetu izradjuje proizvod u 1000 komada i 100 000 komada, a postoji mogućnost da se ploče konzerviraju pa da se radi reprint istog posla više puta u istom kvalitetu i dizajnu.

U kombinaciji sa drugim tehnikama štampe možemo dobiti veoma atraktivne i lepe reklamne proizvode. Za ovaj vid štampe potrebno je da se uradi kvalitetno priprema za štampu. Poželjno je da se priprema uvek uradi u vectoru kako bi se izbegle potencijalne greške.

U koliko imate potrebe za ofset štampom tu smo za sve vaše potrebe. Naš mlad tim dizajnera pomoći će vam da se uradi dizajnersko rešenje a potom i priprema za štampu.

Cena ofset štampe zavise od artikla koji se štampa, njegovog formata, broja boja i količine koja se štampa. Takođe veliku ulogu igra kvalitet papira na kome se štampa određeni papirni proizvod. Osim što imaju upotrebnu vrednost svi proizvodi papirne galanterije urađeni u ofset štampi mogu poslužiti kao reklamni materijal za razne promocije i kampanje.

Flajeri su najčešće štampan papirni proizvod u ofset štampi. Ovaj artikal je proizvod koji se koristi u svim iformativnim i promotivnim kampanjama i možete videti da ga ljudi dele na ulicama, kače na automobilima, ubacuju u sandučiće, dele po shoping centrima i tako dalje.